Počela gradnja četiri fabrike auto-delova u Kragujevcu

Bez autora
Jun 20 2011

Do kraja godine biće završeno sedam fabrika komponentaša za potrebe "Fiat automobili Srbija" (FAS) u kojima će posao naći približno 1.000 radnika. U skladu sa investicionim projektom "Fiat automobili Srbija", na lokaciji kasarne Grošnica u Kragujevcu biće otvorene četiri nove fabrike Fiatovih dobavljača, a to su "Johnson Controls Seats", “Proma”,”Sigit”, “HT&L Fitting”, dok će se u samom kompleksu Zastave izgraditi još dve nove fabrike. Trenutno se izvode radovi na dve trećine površine bivše vojne kasarne, a na ostatku tog velikog placa biće započeti radovi kada se iseli kompletna kasarna. U martu ili aprilu naredne godine trebalo bi da bude završeno dve trećine proizvodnih objekata za komponente. U samoj "Fabrici automobila Srbija" u Kragujevcu biće zaposleno oko 2.500 ljudi, u fabrici komponenata za te automobile još 1.000, dok će neposredno od proizvodnje automobila živeti gotovo 10.000 ljudi.

U fabrikama kooperanata FAS-a posao za 1.000 radnikaDo kraja godine biće završeno sedam fabrika komponentaša za potrebe "Fiat automobili Srbija" (FAS) u kojima će posao naći približno 1.000 radnika, najavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić.

U skladu sa investicionim projektom "Fiat automobili Srbija", na lokaciji kasarne Grošnica u Kragujevcu biće otvorene četiri nove fabrike Fiatovih dobavljača, a to su "Johnson Controls Seats", “Proma”,”Sigit”, “HT&L Fitting”, dok će se u samom kompleksu Zastave izgraditi još dve nove fabrike.

Trenutno se izvode radovi na dve trećine površine bivše vojne kasarne, a na ostatku tog velikog placa biće započeti radovi kada se iseli kompletna kasarna. U martu ili aprilu naredne godine trebalo bi da bude završeno dve trećine proizvodnih objekata za komponente.

U samoj "Fabrici automobila Srbija" u Kragujevcu biće zaposleno oko 2.500 ljudi, u fabrici komponenata za te automobile još 1.000, dok će neposredno od proizvodnje automobila živeti gotovo 10.000 ljudi. U ovim fabrikama, u kojima će se proizvoditi auto-komponente za potrebe kompanije "Fijat automobili Srbija", zaposliće se 994 nova radnika, a ukupna vrednost investicija iznosi 93,7 miliona evra.

Vlada Srbije će do kraja godine ispuniti svoju obavezu i izgraditi saobraćajnu petlju, čiji deo vodi i od fabrike do Grošnice.

Srbija će od kraja marta i početkom aprila 2012. godine, kada krene puna proizvodnja, imati pravu automobilsku industriju i postaće jedan od centara automobilske industrije u Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik